Zasebnost in piškotki

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV: Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika spletne trgovine. Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonu o varstvu potrošnikov. Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo podjetje uporabljalo izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov elektronske pošte, naslove za dostavo, podjetje oz. naziv pravne osebe, davčno številko pravne osebe, kontaktno telefonsko številko, državo bivanja, druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini. Za pravilnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, prodajalec ne odgovarja.

Piškotki:

Spletna trgovina Lepo darilo uporablja obvezne piškotke, ki so potrebni za delovanje spletne trgovine in piškotke za prikaz sporočila o piškotkih. Uporablja tudi piškotke, ki jih ustvarjajo tretje strani za prikaz google zemljevida, google analitiko in povezave do facebook strani podjetja. Lahko se odločite, da neobveznih piškotkov, ki jih uporablja spletna stran ne sprejmete. Vseeno boste lahko nadaljevali z brskanjem po spletni strani, a določene funkcije ne bodo delovale.

Kaj so piškotki ?

Piškotek je majhna datoteka črk in številk, ki se prenese na uporabnikov računalnik ob obisku spletne strani. Namen piškotkov je pomnjenje dejavnosti, ki jih je uporabnik sprejel v preteklosti. Lastniku spletne strani piškotki pomagajo, zagotoviti optimalno delovanje spletnih strani. Noben uporabljen piškotek, ne zbira osebnih podatkov uporabnikov spletne strani in ne škodi vašemu računalniku.

Lahko se odločite, da ne boste uporabljali piškotkov, kar storite z ustrezno nastavitvijo vašega računalnika. Računalnik vam lahko izbriše vse piškotke spletnih strani in vas opozori pred shranitvijo piškotka. Več informacij o piškotkih in njihovem vplivu si lahko preberete na www.aboutcookies.org.

Obvezni piškotki

Piškotki, ki so nujni za uporabo in brskanje po spletni strani. Za njihovo namestitev lastnik spletne strani ne potrebujemo dovoljenja uporabnika. So namreč nujni za pravilno delovanje spletne strani. Brez obveznih piškotkov ni možno zagotoviti vseh storitev spletne strani kot npr. uporaba spletnih obrazcev.

Izvedbeni piškotki

Izvedbeni piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani. Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje podatkov o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran. Zapomnijo si na primer, katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo. Zapomnijo si tudi ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Lastnik spletne strani uporablja informacije za pomoč pri izboljšanju delovanja spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov, v kolikor jih ne zavrnete.

Funkcionalni piškotki

Funkcionalni piškotki omogočajo beleženje vaše pretekle izbrane možnosti in uporabniku ponudijo bolj osebno uporabniško izkušnjo. Omenjeni piškotki si lahko zapomnijo, kaj ste na strani odkljukali, vnesli v iskalno okno ipd. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je npr. komentiranje. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov, v kolikor jih ne zavrnete.

Upravljanje piškotkov na osebnem računalniku

Ne glede na to, ali uporabnik sprejme ali zavrne namestitev piškotkov, ima vedno možnost svojo odločitev spremeniti. Slednje lahko stori v nastavitvah brskalnika na svojem računalniku.