Podjetje Unikatno darilo, Barbara Bogataj, s.p. posluje na slovenskem trgu. Izdelki so predstavljeni na spletni strani, naročite jih lahko preko spletnega obrazca, po e-pošti, po telefonu ali osebno. Naročeno blago prejmete po pošti. Možen je osebni prevzem po predhodnem dogovoru preko elektronske pošte: info@unikatnodarilo.si.

Ponudba podjetja in cene: Ponudba podjetja in cene artiklov so ažurne in navedene v evrih. DDV ni obračunan, saj podjetje ni zavezanec za DDV. Objavljene cene ne vključujejo stroška dostave. Za kupca veljajo cene objavljene v trenutku oddaje naročila. Podjetje si pridržuje pravico do sprememb cen izdelkov v spletni trgovini brez predhodnega obvestila. Če je izdelek v akciji, zanj dodatnega popusta ni mogoče uveljavljati. Pri izdelkih lahko pride do razkoraka med barvami spletnih fotografij in dejansko barvo artikla. Podjetje se trudi za ažurnost, a vseeno lahko pride do odstopanj v zalogi in napak v ceni. V primeru naročila artikla, katerega ni mogoče dostaviti ali ima objavljeno napačno ceno, lahko kupec odstopi od nakupa in v primeru predplačila, se mu vrne nakazani denarni znesek.

Potek naročila: Izdelke lahko naročate vse dni v tednu, 24 ur na dan. Naročilo postane veljavno in zavezujoče, ko ga kupec odda. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec pritisne gumb za potrditev oziroma zaključek naročila in prejme prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Podjetje si pridržuje pravico do napake v zalogi artiklov. V tem primeru se naročnika obvesti, da naročila ni moč izvesti. Naročniku se ponudi alternativno zamenjavo artikla oziroma vračilo denarja, v kolikor je bil denarni znesek že nakazan na račun podjetja. Predvidoma v roku enega do treh delovnih dni po oddaji naročila, naročnik prejme e-obvestilo o potrditvi in predvidenem datumu odpreme naročila. Naročene izdelke, ki so na zalogi, se odpošlje v roku enega do deset dni v primeru plačila po povzetju oziroma po prejemu plačila po predračunu. Predviden čas dostave se šteje v delovnih dnevih po prejetem obvestilu, da je naročene izdelke možno dostaviti in po prejetem plačilu, ko je izbrano plačilo po predračunu. Za plačilo naročila po predračunu ima kupec na voljo pet dni, če v tem času naročila ne plača, podjetje naročilo avtomatsko prekliče. Postopek nakupa in možnosti plačila za pravne osebe so enake kot za fizične osebe, le da se na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja.

PLAČILO: Kupec lahko naročilo plača po predračunu z nakazilom na poslovni račun podjetja (lahko preko elektronske banke, položnice ali preprosto s skeniranjem QR-kode na prejetem predračunu). Možno je plačilo po povzetju. Možen je tudi osebni prevzem na naslovu podjetja oziroma na dogovorjeni lokaciji in s tem gotovinsko plačilo. Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja Unikatno darilo. Vsak naročnik ob naročilu na svoj elektronski naslov prejme potrdilo o nakupu ter sporočilo o odpremi izdelkov. Fizični račun o nakupu prejme kupec skupaj z naročenimi izdelki.

DOSTAVA: Naročene izdelke paketno dostavlja dostavna služba GLS ali druga dostavna služba na kupčev naslov v Sloveniji. Stroški dostave se zaračunajo ob zaključku naročila. Stroški dostave so pavšalni za vsa naročila, ne glede na težo in vrednost nakupa in znašajo pri plačilu po povzetju 4,45 eur, pri plačilu po predračunu na transakcijski račun podjetja pa 3,40 eur. Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavne službe. V primeru, da na kupčevem naslovu v trenutku dostave ni možen prevzem oz. plačilo blaga, bo dostavljavec pustil pisno obvestilo za prevzem na lokalni pošti Pošte Slovenije oziroma vas bo dostavljavec druge dostavne službe kontaktiral za dogovor o prevzemu pošiljke. V kolikor pošiljke ne boste prevzeli in se bo ta vrnila na naslov podjetja, je isti paket možno prevzeti le po predhodnem dogovoru na sedežu podjetja.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA in VRAČILO: Kupec ima pravico, da v 14-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov podjetju po elektronski pošti sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe. Če je med tem časom že prišlo do odpošiljanja paketa, se strošek dostave kupcu ne povrne. Kupec nosi tudi strošek vračila (pošiljanja) izdelkov prodajalcu. Naročene izdelke je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14-ih dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Izdelki morajo biti v originalni embalaži, nerabljeni, nespremenjeni in nepoškodovani, razen če so izdelki uničeni, ne da bi bil za to kriv kupec. Ob vračilu blaga kupec pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Prodajalec kupcu v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe, vrne denarni znesek naročenih izdelkov.  Če je poštni paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi.

Pritožbe in spori: Podjetje Unikatno darilo spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek elektronskega naslova info@unikatnodarilo.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga obveščalo o poteku postopka. Podjetje si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Pogoji poslovanja veljajo od 05.05.2020 do preklica oziroma do spremembe.

Dostava

Podjetje Unikatno darilo se trudi, da ima izdelke iz ponudbe na zalogi. Izdelki, ki so na zalogi, so odposlani v roku 1-3 delovnih dni in so tako lahko pri vas v roku 1-7 delovnih dni.

Unikatni izdelki in izdelki, ki jih ni na zalogi imajo rok izdelave 2 -10 delovnih dni. V primeru daljšega roka izdelave, je kupec o tem obveščen in ima pravico odstopiti od nakupa brez nastalih stroškov.

Rok dobave začne teči od prejetega plačila na transakcijski račun podjetja (v primeru plačila po predračunu) oziroma od potrditve prejetega naročila, ki ga kupec prejme v treh dneh od oddanega naročila (v primeru izbire plačila po povzetju).

Stroški dostave se zaračunajo ob zaključku naročila. Pri naročilu se zaračunajo pavšalni stroški dostave ne glede na težo in vrednost nakupa. Stroški dostave znašajo pri plačilu po povzetju 4,45 evrov, pri plačilu po predračunu na transakcijski račun podjetja pa 3,40 evre. 

Navedeni stroški pakiranja in dostave veljajo znotraj Republike Slovenije. Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije. Le po vnaprejšnjem dogovoru je možna dostava blaga v tujino.

Osebni prevzem

Možen je osebni prevzem na sedežu podjetja oziroma na dogovorjeni lokaciji na Vrhniki. Osebni prevzem je možen po predhodnem dogovoru preko elektronske pošte: info@unikatnodarilo.si, pri čemer stroškov pakiranja in dostave ni. Možnost plačila pri osebnem prevzemu je le predhodno plačilo po predračunu ali plačilo z gotovino ob prevzemu. Večja naročila brezplačno dostavim tudi na dogovorjeno lokacijo v bližnji okolici Vrhnike.

Vračilo izdelkov

Podrobnosti o vračilu izdelkov si preberite med Pogoji poslovanja. Tu pa je objavljen obrazec, ki ga je potrebno izpolniti in poslati v elektronski ali pisni obliki na sedež podjetja Unikatno darilo v roku 14 dni od prejema izdelkov.

DOKUMENT ZA VRAČILO IZDELKOV

Zasebnost in piškotki

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV: Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika spletne strani in ostalih naročnikov. Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonu o varstvu potrošnikov. Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo podjetje uporabljalo izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov elektronske pošte, naslove za dostavo, podjetje oz. naziv pravne osebe, davčno številko pravne osebe, kontaktno telefonsko številko, državo bivanja, druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini. Za pravilnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, prodajalec ne odgovarja.

Piškotki:

Spletna stran Unikatno darilo uporablja obvezne piškotke, ki so potrebni za delovanje spletne strani in piškotke za prikaz sporočila o piškotkih. Uporablja tudi piškotke, ki jih ustvarjajo tretje strani za prikaz google zemljevida, google analitiko in povezave do facebook strani podjetja. Lahko se odločite, da neobveznih piškotkov, ki jih uporablja spletna stran ne sprejmete. Vseeno boste lahko nadaljevali z brskanjem po spletni strani, a določene funkcije ne bodo delovale.

Kaj so piškotki ?

Piškotek je majhna datoteka črk in številk, ki se prenese na uporabnikov računalnik ob obisku spletne strani. Namen piškotkov je pomnjenje dejavnosti, ki jih je uporabnik sprejel v preteklosti. Lastniku spletne strani piškotki pomagajo, zagotoviti optimalno delovanje spletnih strani. Noben uporabljen piškotek, ne zbira osebnih podatkov uporabnikov spletne strani in ne škodi vašemu računalniku.

Lahko se odločite, da ne boste uporabljali piškotkov, kar storite z ustrezno nastavitvijo vašega računalnika. Računalnik vam lahko izbriše vse piškotke spletnih strani in vas opozori pred shranitvijo piškotka. Več informacij o piškotkih in njihovem vplivu si lahko preberete na www.aboutcookies.org.

Obvezni piškotki

Piškotki, ki so nujni za uporabo in brskanje po spletni strani. Za njihovo namestitev lastnik spletne strani ne potrebujemo dovoljenja uporabnika. So namreč nujni za pravilno delovanje spletne strani. Brez obveznih piškotkov ni možno zagotoviti vseh storitev spletne strani kot npr. uporaba spletnih obrazcev.

Izvedbeni piškotki

Izvedbeni piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani. Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje podatkov o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran. Zapomnijo si na primer, katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo. Zapomnijo si tudi ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Lastnik spletne strani uporablja informacije za pomoč pri izboljšanju delovanja spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov, v kolikor jih ne zavrnete.

Funkcionalni piškotki

Funkcionalni piškotki omogočajo beleženje vaše pretekle izbrane možnosti in uporabniku ponudijo bolj osebno uporabniško izkušnjo. Omenjeni piškotki si lahko zapomnijo, kaj ste na strani odkljukali, vnesli v iskalno okno ipd. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je npr. komentiranje. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov, v kolikor jih ne zavrnete.

Upravljanje piškotkov na osebnem računalniku

Ne glede na to, ali uporabnik sprejme ali zavrne namestitev piškotkov, ima vedno možnost svojo odločitev spremeniti. Slednje lahko stori v nastavitvah brskalnika na svojem računalniku.